https://jacup.com/


Τα Προϊόντα μας

 Ελαιόλαδο

 
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό έλαιο που έρχεται στην κατανάλωση χωρίς να υποστεί το ραφινάρισμα που υφίστανται τα σπορέλαια και ορισμένα ελαιόλαδα που δεν ικανοποιούν τις προδιαγραφές του παρθένου.Tο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει: μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε,  πολυφαινόλες και πάνω από 200 μικροσυστατικά. Μελετώντας αυτά τα μικροσυστατικά βλέπουμε πόσο ευεργετικά δρουν με ποικίλους τρόπους στην ανθρώπινη υγεία.
Η κατανάλωση περίπου 2 κουταλιών (23 γραμμάρια) ελαιολάδου ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασία, διατηρεί ορισμένα φυσικά συστατικά που υπάρχουν μόνο στον καρπό της ελιάς και είναι πολύτιμα για την υγεία του ανθρώπου καθώς έχουν αντιοξειδωτικές και άλλες ευεργετικές ιδιότητες όπως:

 

-Καρδιοπροστατευτική δράση

 

-Μείωση κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου

 

-Αντιγηραντικές ιδιότητες και προστασία από χρόνιες παθήσεις

 

-Ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος-Βοηθά στο μεταβολισμό της γλυκόζης στους διαβητικούς

 

 Ελιές

 
        Ανάλογα με το μέγεθος τους, 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες δίνουν 45 θερμίδες και ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.  

       Οι ελιές είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και συναγωνίζονται με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία βοηθά τον οργανισμό στην όραση, στο δέρμα και έχει αντικαρκινική δράση, καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12.

 

Είναι επίσης καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία  ενισχύουν τη λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και μας προφυλάσσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Οι μαύρες ελιές είναι πλουσιότερες σε συνολικές τοκοφερόλες σε σχέση με τις πράσινες και είναι οι μόνες που εμπεριέχουν β-τοκοφερόλες και α-τοκοτριενόλες. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο, ενώ αυτά που συντηρούνται σε άλμη περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου.

Με την κατανάλωση τους εξασφαλίζουν επαρκή αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό, καθώς έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και κυρίως σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α). Άρα μπορεί να αποτελέσουν μέρος μιας αντιγηραντικής διατροφής που όχι μόνο παρατείνει τη νεότητα της επιδερμίδας, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν αντίδοτο για τα εκφυλιστικά νοσήματα ή τα λεγόμενα νοσήματα φθοράς, στα οποία ανήκουν οι καρδιακές παθήσεις, οι διάφορες μορφές καρκίνου και ο διαβήτης τύπου 2.